Obsah stránek je pouze informativního charakteru, veškerá investiční rozhodnutí pečlivě zvažte, případně konzultujte s odborným poradcem.

Saturday, 5. October 2024

Cena bitcoinu se pohybuje kolem 65 tisíc dolarů! Jak to bude dál?

Virarosi

Další volatilní začátek nového týdne, BTC se dostal na minimum a altcoiny výrazně oslabily. Je to již několik měsíců, co došlo k halvingu Bitcoinu, a současná cenová akce se zdá být podobná předchozím 60denním obdobím po halvingu. Spekuluje se, že velryby mohly za posledních 10 dní prodat přes 50 000 BTC v hodnotě přibližně 3,30 miliardy dolarů. V poslední době jsme také zaznamenali obrovský pokles zůstatku těžařů, který se po halvingu zvýšil, což mohlo podpořit medvědí rally. 

Začátek týdenního obchodování byl pro Bitcoin extrémně medvědí. Po silném boji mezi býky a medvědy, medvědi úspěšně provedli obchod. Po dosažení dna se však cena odrazila zpět, což naznačuje přítomnost býků na těchto úrovních. Může tedy dojít k pozitivnímu obchodu, pokud se ceně BTC podaří určité úrovně ubránit. 

Cena BTC zůstává v rámci stejné konsolidace a v posledních dnech se silně propadla. Ve hře zůstává inverzní formace head and shoulder, což naznačuje, že na obzoru může být silný odraz. K tomu je zapotřebí, aby cena BTC přilákala čerstvou likviditu, a proto může prodloužený klesající trend přetrvat. Je však zapotřebí, aby se cena BTC udržela na úrovni 64 900 USD, což může vyvolat odraz zpět k 67 000 až 68 000 USD. V opačném případě, pokud dojde k jejímu prolomení, očekávejte další support na úrovni 63 200 USD, což je silná zóna obratu trendu.

Index RSI je však medvědí, a proto by pokračující klesající trend mohl před víkendem stáhnout úroveň pod 63 500 dolarů. 

Současná analýza trhu naznačuje, že strach je v celém kryptoprostoru, včetně bitcoinu a všech altcoinů, velmi vysoký. Kdykoli je strach takto vysoký, obvykle to naznačuje vysoký rozsah příležitostí, protože se jedná o nízký bod před významným odrazem. Navzdory poslednímu poklesu se cena BTC stále drží tam, kde by měla být v krátkodobém horizontu pro potenciální odraz. Bitcoin se však i nadále nachází v býčím pásmu; proto lze potenciální odraz očekávat i zde. 

Přidejte komentář