Obsah stránek je pouze informativního charakteru, veškerá investiční rozhodnutí pečlivě zvažte, případně konzultujte s odborným poradcem.

Saturday, 28. September 2024

Odborníci potvrzují, že ETF na bitcoiny budou skutečně podpořeny BTC

Virarosi

– Spotové bitcoinové ETF budou plně kryty skutečnými bitcoiny, nikoliv “papírovými bitcoiny” nebo frakčními rezervami, což vyvrací nedávné zvěsti

– Prezident ETF Store, Nate Geraci, a analytik Bitcoin ETF, James Seyffart, potvrzují, že ETF budou držet Bitcoin, navzdory mylným představám veřejnosti

– Se 14 potenciálními účastníky bude příštích 48 hodin rozhodujících, protože emitenti se připravují na konečný termín pro předložení SEC 29. prosince

Analytici burzovně obchodovaných fondů (ETF) rozptýlili fámy, že spotové fondy Bitcoin budou podpořeny “papírovým Bitcoinem” nebo frakčními rezervami. Namísto toho budou plně kryty samotným aktivem, což znamená, že emitenti budou muset načíst.

Fámy týkající se zálohování burzovně obchodovaných fondů Bitcoin kolovaly, což přispělo k obavám před plánovaným lednovým spuštěním.

Bitcoinové ETF podporované BTC

Objevilo se několik komentářů, které naznačují, že produkty nebudou kryty aktivy, ale “papírovými bitcoiny”. Minulý týden zakladatel společnosti Deezy Danny Kroeger řekl:

„Pokud jsou Bitcoin ETF jen “cash in, cash out”, vypadá to, že jsou jen papírové Bitcoin ne? Pravděpodobně to nejhorší, co se může stát, a může to vést k nekonečnému potlačování ceny.“

Další komentáře naznačují, že by mohly být kryty částečnými rezervami. Frakční rezervy jsou systémy, které banky používají tím, že drží pouze zlomek hotovosti, která je u nich uložena.

Prezident ETF Store Nate Geraci však 28. prosince tyto zvěsti vyvrátil.

„Spotové bitcoinové ETF budou skutečně držet podkladové bitcoiny,“ řekl a poté dodal: „Vidím tam více komentářů o “papírových bitcoinech”.“

„Celková hodnota trustu bude plně kryta skutečným bitcoinem. Tečka.“

Bitcoin ETF analytik James Seyffart řekl, že tam bylo hodně špatných Bitcoin ETF bere. „Lidé jsou prostě neinformovaní (to je milé) a příliš důvěřiví,“ řekl předtím, než potvrdil, že Spot Bitcoin ETF bude držet Bitcoin.

V samostatném příspěvku Geraci uvedl, že vzhledem k tomu, že se do závodu přihlásilo 14 potenciálních účastníků, bude příštích 48 hodin divokých, protože emitenti si připraví své karty.

Aktuálními potenciálními emitenty jsou Grayscale ARK, iShares, Bitwise, VanEck, WisdomTree, Invesco, Fidelity, Valkyrie, Global X, Hashdex, Franklin, Pando a 7RCC.

Kromě toho je 29. prosinec posledním termínem, který Komise pro cenné papíry a burzy stanovila pro předložení konečných přihlášek a žádostí.

Ark prodává podíly v Grayscale Trust

V související zprávě kolega Eric Balchunas, analytik ETF, oznámil, že společnost Ark prodala celou svou zbývající pozici ve fondu Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Poznamenal, že firma polovinu peněz, přibližně 100 milionů USD, použila na nákup akcií BITO. BITO je ETF ProShares Bitcoin Strategy, první svého druhu, které bylo spuštěno v říjnu 2021.

„Jen tak tak, ARK je nyní druhým největším držitelem BITO, i když se opět jedná o dočasné parkovací místo,“ uvedl a dodal, že instituce obvykle pro podobné přechody používají ETF s vysokou likviditou.

Přidejte komentář