Obsah stránek je pouze informativního charakteru, veškerá investiční rozhodnutí pečlivě zvažte, případně konzultujte s odborným poradcem.

Saturday, 26. October 2024

Bitcoin se zotavil a překonal 67 tisíc dolarů

Virarosi

Bitcoin (BTC) se po nedávném poklesu vrátil nad 67 000 USD, což je povzbudivé pro investory a obchodníky na trhu s kryptoměnami. Tento nárůst byl podpořen optimistickými očekáváními na snížení sazeb ze strany Federálního rezervního systému (Fed) a zmírněním obav ohledně ekonomické situace v USA.

Vývoj v Béžové knize

Podle nejnovější Béžové knihy, která poskytuje přehled ekonomických podmínek v USA, devět z dvanácti regionálních bank hlásilo stagnaci nebo mírný pokles ekonomické aktivity od začátku září. Většina okresů zažila snížení výrobní aktivity a pokles spotřebitelské poptávky, což posílilo obavy o budoucí růst ekonomiky.

Inflace se nadále zmírňuje, přičemž prodejní ceny v mnoha regionech mírně rostou. Zaměstnanost se zvýšila, avšak většina nových pracovních míst byla zaměřena na nahrazení stávajících pozic spíše než na růst. Tato situace vytváří tlak na Fed, aby zvážil snížení sazeb.

Reakce trhu a komentáře analytiků

Očekávání snížení sazeb v listopadu a prosinci přispělo k růstu ceny Bitcoinu. V době tisku se BTC obchodoval o 1 % výše na 67 300 USD, přičemž rally dolarového indexu (DXY) se zastavila na hodnotě 104,30, což je pokles z předchozího maxima 104,57.

„Tyto komentáře z Béžové knihy oslovily trhy a upevnily přesvědčení, že v listopadu dojde k dalšímu snížení sazeb o 25 bazických bodů a že prosinec přinese další snížení,“ uvedl ForexLive v příspěvku na blogu.

Shrnutí a budoucí výhled

Zpráva o ekonomických podmínkách a očekávaná uvolnění měnové politiky vytvářejí pozitivní prostředí pro Bitcoin a mohou vést k dalšímu růstu ceny. Trhy nyní rychle přehodnocují své pozice v očekávání, že Bitcoin překoná další cenové úrovně. S ohledem na aktuální ekonomické podmínky se Bitcoin zdá být na správné cestě k dalšímu historickému maximu.

Přidejte komentář