Obsah stránek je pouze informativního charakteru, veškerá investiční rozhodnutí pečlivě zvažte, případně konzultujte s odborným poradcem.

Saturday, 26. October 2024

Obchodníci s bitcoinovými opcemi cílí na 80 000 USD do konce listopadu

BidAskBit

S blížícími se prezidentskými volbami v USA se v kryptografické komunitě objevují spekulace o vlivu výsledku voleb na cenu bitcoinu. Obchodníci s opcemi jsou stále optimističtější ohledně nového historického maxima, a to bez ohledu na to, kdo vyhraje.

Podle zprávy Bloomberg investoři významně sázejí na to, že bitcoin dosáhne 80 000 USD do konce listopadu. Zatímco implikovaná volatilita opcí na bitcoin zůstává zvýšená, více obchodníků upřednostňuje kupní opce, což naznačuje pozitivní výhled na bitcoin.

Optimismus a politické vlivy

David Lawant z FalconX se domnívá, že trh má konsensus, že bitcoin si povede dobře, bez ohledu na výsledek voleb. Zatímco Donald Trump je považován za pro-krypto kandidáta, Kamala Harrisová slibuje regulační rámec pro kryptoměny, což vytváří rozporuplné názory na budoucnost kryptoměnového trhu.

Dále, obchodníci zohledňují také nepolitické faktory, jako je potenciální snížení úrokových sazeb ze strany Fedu a přetrvávající obavy z inflace, které přispívají k optimistické náladě na trhu.

Zvyšující se poptávka po kupních opcích

Údaje z burzy s kryptoopcemi Deribit ukazují, že poptávka po kupních opcích roste, což naznačuje, že obchodníci se připravují na proražení cenových úrovní. Důkazem toho jsou kupní kontrakty s expirací 29. listopadu, které jsou silně koncentrovány kolem hranice 80 000 USD.

Kupní opce mají vyšší prémie než prodejní, což naznačuje, že investoři vnímají opční trh jako nástroj pro zachycení potenciálního růstu, nikoli jako ochranu před poklesy.

I když názory na nebitcoinové kryptoměny zůstávají rozdělené, dominantní trend na trhu naznačuje optimismus ohledně budoucího vývoje bitcoinu.

Přidejte komentář