Obsah stránek je pouze informativního charakteru, veškerá investiční rozhodnutí pečlivě zvažte, případně konzultujte s odborným poradcem.

Wednesday, 16. October 2024

Bitcoin dosahuje nových maxim: Co způsobilo růst na 66,5 tisíce dolarů?

Virarosi

Bitcoin (BTC) v polovině října zaznamenal výrazný růst a dosáhl 66 500 USD, což je nejvyšší hodnota za poslední dva týdny. Tento růst je podporován převážně býčí náladou na trhu, kdy investoři projevují zvýšený zájem o kryptoměny. Podle analytiků ale zatím nebyl překonán klíčový odpor, což znamená, že trh zůstává opatrný.

Důvody růstu

Jedním z hlavních faktorů, který přispěl k růstu, je pozitivní sentiment podpořený nedávnými komentáři generálního ředitele společnosti BlackRock, Larryho Finka. Ten během hovoru o výsledcích za třetí čtvrtletí zmínil, že bitcoin má potenciál dosáhnout hodnoty srovnatelné s americkým trhem s bydlením, který se odhaduje na 50 bilionů dolarů. Fink také zdůraznil, že rostoucí využití digitálních aktiv je nevyhnutelné a stane se běžnou realitou po celém světě.

Bitcoin rovněž těží ze silného institucionálního zájmu. Americké spotové ETF na bitcoin zaznamenaly největší příliv investic od června, kdy během jednoho dne přibylo 556 milionů dolarů. Největší příliv měl ETF FBTC společnosti Fidelity, který přilákal 239,3 milionu dolarů.

Metaplanet pokračuje v nákupech BTC

Další vliv na růst bitcoinu měla japonská investiční společnost Metaplanet, často označovaná za „asijskou MicroStrategy“. Ta 15. října provedla další nákup 107 BTC v hodnotě 7 milionů USD, čímž zvýšila své celkové zásoby na 855,4 BTC, což při současných cenách činí přibližně 56 milionů USD.

Nadále býčí výhled?

Navzdory pozitivním zprávám analytici varují, že klíčová rezistenční hranice zatím nebyla překonána, což znamená, že trh stále hledá potvrzení pro další růst. Ukazatele trhu naznačují, že by mohl být potřeba ještě jeden jasný průlom, aby bitcoin udržel svůj růst nad 66 000 USD.

S rostoucím zájmem ze strany institucí a pozitivním sentimentem mezi investory zůstává bitcoin i nadále jedním z nejsledovanějších aktiv v kryptoměnovém světě.

Přidejte komentář