Obsah stránek je pouze informativního charakteru, veškerá investiční rozhodnutí pečlivě zvažte, případně konzultujte s odborným poradcem.

Wednesday, 16. October 2024

Ripple (XRP) Ledger: Přípravy na RLUSD a jeho integraci do AMM

BidAskBit

Ripple oznámil spuštění stablecoinu RLUSD, navázaného na americký dolar. Tento krok přitáhl velkou pozornost komunity XRP, jelikož RLUSD má být k dispozici nejen na XRP Ledger (XRPL), ale i na Ethereu. Stablecoin slibuje zvýšení likvidity a další možnosti pro uživatele a obchodníky na obou platformách.

Testovací fáze a revize kódu

Během nedávné soukromé beta fáze Ripple vytvořil a následně zničil tisíce RLUSD tokenů, což bylo součástí příprav na širší uvedení tohoto stablecoinu na trh. V tomto procesu byla dokončena také revize kódu, která umožní používání RLUSD v automatizovaných market makerech (AMM) na XRPL. Tento krok je zásadní, protože integrace do AMM může výrazně zlepšit dostupnost RLUSD na decentralizovaných trzích, čímž by se zjednodušily transakce a výměny v ekosystému Ripple.

Nadšený člen komunity, známý jako Vet, zdůraznil, že RLUSD je již připravený pro XRP Ledger, přičemž klíčovou otázkou zůstává, kdy přesně Ripple plánuje oficiální spuštění. Očekává se, že jakmile bude stablecoin plně aktivní, společnost poskytne rozsáhlé informace a komunikaci o jeho dostupnosti a využití.

Důležité varování Ripple

I přes pokroky Ripple varuje před možnými podvody. Společnost upozornila uživatele, aby byli obezřetní, protože RLUSD je stále ve fázi beta testování a zatím není dostupný veřejnosti. Toto varování je zaměřeno především na prevenci podvodů, kdy mohou někteří jednotlivci tvrdit, že RLUSD je již připravený k prodeji či použití. Ripple apeluje na uživatele, aby si ověřovali informace přímo od společnosti.

Význam pro budoucnost XRP

Vydání stablecoinu RLUSD by mohlo posílit postavení XRP Ledgeru v sektoru digitálních aktiv. Integrace stablecoinu a jeho dostupnost na decentralizovaných platformách by mohla přilákat nové investory a uživatele, kteří hledají stabilnější možnosti v kryptoměnovém prostoru. Tento krok zároveň ukazuje rostoucí ambice Ripple na globálním trhu, kde se stablecoiny stávají stále populárnějším nástrojem pro uchování hodnoty a usnadnění mezinárodních transakcí.

Ripple tímto krokem navazuje na své předchozí snahy o zajištění lepší dostupnosti a transparentnosti v rámci digitálních aktiv, a jeho plány na uvedení RLUSD mohou výrazně ovlivnit budoucí směřování ekosystému XRP.

Přidejte komentář