Obsah stránek je pouze informativního charakteru, veškerá investiční rozhodnutí pečlivě zvažte, případně konzultujte s odborným poradcem.

Friday, 18. October 2024

Býčí cenové narativy XRP stoupají, protože překonává širší trh s kryptoměnami

BidAskBit

Býčí narativy obklopující nativní token XRP Ledger nedávno prudce vzrostly poté, co se cena XRP během jediného týdne posunula o více než 38 % a nyní se obchoduje nad 0,6 dolaru, což z ní učinilo sedmou největší kryptoměnu podle tržní kapitalizace.

Cena XRP v uplynulém týdnu výrazně překonala Bitcoin, Ethereum a další hlavní kryptoměny v rámci rally, kterou analytici připisují souhře několika faktorů včetně zvýšené obchodní aktivity.

Jak informoval server CryptoGlobe, populární kryptoměnový analytik vystupující pod přezdívkou Milkybull Crypto svým více než 70 000 sledujícím na mikroblogovací platformě X (dříve Twitter) naznačil, že rally ceny XRP „teprve začíná“, a dodal, že se podle něj bude jednat o podobnou rally, jakou jsme viděli v roce 2017.

Tehdy cena nativního tokenu XRP Ledger vzrostla o více než 66 000 % z přibližně 0,005 USD na více než 3,3 USD, než jeho cena začala klesat.

Podobně i kryptoanalytik MichaelXBT na stejné mikroblogovací platformě zaznamenal vytvoření zřídka vídaného sedmiletého býčího pennantového obrazce pro XRP. Toto prodloužené období konsolidace podle něj naznačuje potenciál pro výrazný růst ceny.

Další analytik, The Great Matsby, učinil ještě odvážnější předpověď týkající se kryptoměny na základě technického vzorce známého jako Bollinger Band squeeze.

Analytik upozornil, že XRP v současnosti zažívá jedno z nejtěsnějších měsíčních stlačení Bollingerova pásma ve své historii, které v minulosti často předcházelo výrazným cenovým pohybům. Při takovém pohybu by se XRP obchodovala za 250 USD a její tržní kapitalizace by činila 14 bilionů USD.

Přidejte komentář