Obsah stránek je pouze informativního charakteru, veškerá investiční rozhodnutí pečlivě zvažte, případně konzultujte s odborným poradcem.

Friday, 18. October 2024

Cardano (ADA) zaznamenává vzestupnou cenovou dynamiku na trhu s kryptoměnami

BidAskBit

Cardano (ADA) nedávno zaznamenalo výrazný růst na trhu s kryptoměnami. Od 6. července vzrostla hodnota Cardano o přibližně 34,48 %, což bylo doprovázeno úspěšným průlomem hladiny odporu na 0,4260 USD. Tento vývoj otevřel cestu k dalším možným cenovým ziskům, s potenciální rezistencí na úrovni 0,4671 USD.

14. července došlo k menší korekci ceny ADA o 4,5 %, což vedlo k opětovnému testování úrovně 0,4260 USD jako nové podpory. Tato úroveň nyní hraje klíčovou roli v podpoře cenového vývoje.

    Podle analýz z IntoTheBlock, 34 % adres vlastnících ADA jsou v zisku, zatímco 61 % adres jsou ve ztrátě. Tato nerovnováha může vyvolat prodejní tlak mezi držiteli, ale zároveň poskytuje potenciální příležitost pro nákup pro investory, kteří očekávají pokračující růstový trend.

    Data ukazují, že 28 % celkového zásobování ADA je v rukou velkých držitelů, což může významně ovlivnit tržní ceny. Vysoký objem velkých transakcí v hodnotě 28,19 miliard USD za poslední týden ukazuje na silný institucionální zájem o Cardano.

    Síť Cardano zůstává stabilní s čistým růstem o 0,13 % a 10,94 % HODLerů držících ADA je v zisku, což posiluje dlouhodobou stabilitu trhu. Velké transakce ukazují býčí trend o 0,61 %, což indikuje potenciální růstový tlak na cenu ADA.

    Analýza z Coinglass ukázala v posledních 24 hodinách výrazné změny mezi obdobími, kdy byli silní býci, a následnými obdobími medvědů. To naznačuje, že trh prochází obdobím stabilního budování momentum, přičemž investoři očekávají další směr vývoje cen.

    Investoři a obchodníci by měli pečlivě sledovat blížící se úroveň odporu na 0,4671 USD a reakci trhu na tuto úroveň. Další vývoj může naznačovat pokračující růst nebo případný retracement k nižším úrovním podpory, což může být klíčové pro formování investiční strategie v krátkodobém i střednědobém horizontu.

    Přidejte komentář