Obsah stránek je pouze informativního charakteru, veškerá investiční rozhodnutí pečlivě zvažte, případně konzultujte s odborným poradcem.

Friday, 18. October 2024

Analytici tvrdí, že cena Solany by mohla vzrůst o 450 % na 840 dolarů

BidAskBit

Solana je bezpochyby jedním z vítězů tohoto cyklu, když během jednoho roku vzrostla o více než 1 000 %. Tlak vzhůru navíc urychlilo několik virálních meme mincí na blockchainu Solana, které během loňského roku dosáhly miliardových tržních kapitalizací. Ačkoli byla cena SOL postižena při pádu celého trhu, který otřásl kryptoměnami v měsíci červnu, její býčí momentum zdaleka nevyprchalo, protože se nadále objevují předpovědi, které očekávají, že cena SOL překoná své historické maximum z roku 2021.

Solana je připravena na vzestup

Pseudonymní kryptoanalytik vystupující pod přezdívkou „NoLimit“ na webu TradingView představil býčí scénář pro cenu Solany. Tento býčí scénář vychází z řady událostí jak na grafu SOL, tak na obecném kryptotrhu.

V případě ceny Solana kryptoanalytik vysvětluje, že se na grafu rýsuje masivní formace cup and handle. Tato formace je důležitá, protože je historicky býčí a objevila se již v roce 2021, kdy cena Solany dosáhla svého současného historického maxima nad 250 USD.

Kryptoanalytik navíc poukazuje také na Fibonacciho prodloužení, které naznačuje, že cena SOL míří k novému historickému maximu. Toto prodloužení ukazuje na to, že SOL vystoupá na 550 dolarů a dokonce až na 840 dolarů, což by znamenalo 450% posun oproti současné hodnotě.

Pokud jde o býčí tendenci na celém trhu, kryptoanalytik poukazuje na spotové ETF Ethereum jako na další důvod, proč cena Solana míří k novému historickému maximu. Očekávání, že se Spot Ethereum ETF začnou brzy obchodovat, již začalo pohánět cenu, přičemž analytici předpovídají, že to pošle cenu ETH až k 5 000 USD.

SOL zažívá zvýšený nákupní tlak

Samotné kryptoměně Solana se zatím daří poměrně dobře. Podle údajů z webu Coinmarketcap, který sleduje tokeny na řetězci, se denní objem obchodů SOL za poslední den zvýšil o více než 13 %, čímž se jeho objem obchodů dostal nad 2 miliardy dolarů.

Vzhledem k tomu, že cena v posledním dni rostla, naznačuje to, že cena Solany zaznamenává nákupní tlak, což je pro minci z dlouhodobého hlediska příznivé. Pokud bude tento nákupní tlak pokračovat, pak by se altcoin mohl brzy dočkat nového historického maxima.

V současné době má cena SOL trend těsně nad 151 USD a za poslední den se těší 4,59% zisku. Na týdenním a měsíčním grafu je cena o 7,22 %, respektive 5,08 % výše.

Přidejte komentář