Obsah stránek je pouze informativního charakteru, veškerá investiční rozhodnutí pečlivě zvažte, případně konzultujte s odborným poradcem.

Friday, 18. October 2024

Bitcoin (BTC) zažívá abnormální volatilitu a stoupá na téměř 63 tisíc dolarů

Virarosi

Největší světová kryptoměna nyní dosáhla nejvyšší úrovně od 2. července. 5. července se kryptoměna propadla na 53 550 dolarů, což byla nejnižší úroveň za posledních pět měsíců, a to v důsledku takových medvědích faktorů, jako je tolik očekávané splacení dluhu na Mt. Gox a prodejní horečka iniciovaná společností Saxony.

Nyní, když společnost Saxony prodala všechny své bitcoiny, je na trhu s kryptoměnami čím dál tím více živo. Za rychle se zlepšujícím sentimentem pravděpodobně stojí také chladnější než očekávané údaje o inflaci v USA.

V kryptoměnové komunitě se navíc v současné době spekuluje o tom, zda Čína skutečně přistoupila k uvolnění zákazu Bitcoinu. Generální ředitel společnosti Galaxy Digital Mike Novogratz prohlásil, že by to potenciálně mohla být obrovská věc. Zároveň však zpochybnil pravdivost těchto zvěstí.

Hlavní alternativní kryptoměny rostly společně s Bitcoinem. Ethereum (ETH) si rovněž polepšilo o celých 4,6 % a dosáhlo intradenního maxima 3 336 USD.

BNB a Solana (SOL) vzrostly o 2,7 %, respektive 4,5 %. S Ripplem spřízněné XRP a Cardano (ADA) zaostávají za zbytkem hlavních altcoinů s relativně skromnými zisky. Druhý jmenovaný vzrostl o pouhých 0,8 %. Tron (TRX) mezitím klesl o 0,2 %.

Meme kryptoměny se zatím mezi hlavními kryptoměnami rýsují jako největší opozdilci.

Dogecoin (DOGE) klesl o 0,2 %, a to navzdory nejnovější rallye Bitcoinu. Shiba Inu (SHIB) se rovněž propadla o 0,6 %. Mezitím Pepe (PEPE) klesl o celých 1,5 %, což z něj činí jeden z nejhůře si vedoucích tokenů v rámci top 100 CoinGecko.

Přidejte komentář