Obsah stránek je pouze informativního charakteru, veškerá investiční rozhodnutí pečlivě zvažte, případně konzultujte s odborným poradcem.

Saturday, 28. September 2024

Aktuální novinky z finančních trhů: Akcie rostou, dolar klesá

Capxmaster

Americké akciové trhy včera zaznamenaly růst, přičemž indexy S&P 500 a Nasdaq dosáhly třetího po sobě jdoucího rekordu. Investoři reagovali pozitivně na zprávy o inflaci a rozhodnutí Fedu. Index Dow Jones však po oznámení Fedu své zisky ztratil a zakončil seanci s mírnou ztrátou.

Fed ponechal základní úrokové sazby beze změny a uvedl, že letos očekává pouze jedno snížení sazeb o čtvrt procentního bodu. Zprávy o inflaci ukázaly, že meziroční tempo růstu spotřebitelských cen v USA v květnu zpomalilo na 3,3 %, což bylo mírně pod očekávání analytiků. Tato data vedla obchodníky k předpokladu, že Fed do září sníží sazby a do konce roku provede další dvě snížení.

Významné zisky zaznamenaly akcie společnosti Oracle díky předpovědi dvouciferného růstu tržeb. Akcie firmy Apple také posílily, když během dne poprvé po pěti měsících překonaly Microsoft v hodnotě tržní kapitalizace.

Americký dolar oslabil v reakci na údaje o spotřebitelských cenách a projekci vývoje úrokových sazeb. Euro posílilo vůči dolaru a americký dolar oslabil k japonskému jenu.

Přidejte komentář