Obsah stránek je pouze informativního charakteru, veškerá investiční rozhodnutí pečlivě zvažte, případně konzultujte s odborným poradcem.

Saturday, 5. October 2024

Dlouhé pozice bitcoinu nad 43 tisíc dolarů jsou v centru pozornosti, tvrdí analytik

Virarosi

Podle Markuse Thielena ze společnosti 10x Research, který správně předpověděl nedávný pullback, začala pátá vlna impulzivního pohybu bitcoinu a do konce prvního čtvrtletí by mohla vést k překročení 50 000 dolarů.

Analytik, který správně předpověděl nedávný pokles bitcoinu [BTC] na 38 000 USD, nyní vidí úrovně nad 43 000 USD jako vhodné pro přijetí nových býčích sázek na tuto kryptoměnu.

„Vzhledem k tomu, že ukazatele obratu naznačují, že se jedná o obchodovatelné minimum, měli bychom se zaměřit na dlouhé pozice. Z hlediska řízení rizika bychom se měli znovu zapojit do dlouhých pozic, jakmile bitcoin prorazí nad 43 000 USD,“ uvedl v pondělí ve zprávě klientům zakladatel společnosti 10x Research Markus Thielen.

Thielenův býčí názor vychází z teorie Elliotových vln, která předpokládá, že ceny se pohybují spíše ve vlnách než v jednoduchých vzorcích a budoucí pohyby lze předpovědět pozorováním opakujícího se vlnového vzorce.

Podle této teorie se trendy vyvíjejí v pěti vlnách, z nichž 1, 3 a 5 jsou impulsní vlny, které představují primární trend. Zbytek jsou retrace vlny, které znamenají dočasné zastavení primárního trendu.

Podle Thielena se bitcoin od začátku loňského roku nachází v pětivlnném býčím trendu, přičemž nedávný pullback ze zhruba 49 000 USD na 38 500 USD představuje vlnu 4 neboli dočasný retracement. Nyní začala vlna 5, která by mohla ceny vynést nad 50 000 USD.

„Analýza Elliotovy vlny také označila tento ústup na 38 522 jako vlnu (4) s projekcí vlny (5) na 52 671 – potenciálně do konce 1. čtvrtletí 2024,“ poznamenal Thielen.

Býčí výhled je v souladu s poklesem prodejního tlaku ze strany investorů, kteří vybírají zisky v kryptoinvestičním nástroji Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Vybírání zisků bylo částečně zodpovědné za to, že se bitcoin po spuštění spotových ETF v USA 11. ledna propadl do 4. vlny korekce.

„Potenciální katalyzátory pohybu vzhůru by se mohly soustředit na zmenšující se dopad, který by prodej Grayscale GBTC mohl mít na cenu bitcoinu, na skutečnost, že akcie dosahují nových historických maxim, a na to, že Google ode dneška povoluje reklamu na Bitcoin & Crypto ETF,“ uvedl Thielen.

Přidejte komentář