Obsah stránek je pouze informativního charakteru, veškerá investiční rozhodnutí pečlivě zvažte, případně konzultujte s odborným poradcem.

Saturday, 28. September 2024

Solana dosáhla klíčového supportu během oslabení bitcoinu

BidAskBit

Cena Solany za poslední měsíc výrazně klesla a dosáhla minima 141,3 USD. Tento pokles přivedl Solanu ke klíčové úrovni supportu, což by mohlo naznačovat potenciální růstový trend v příštích 30 dnech. Kryptoanalytik Ali Martinez na sociálních sítích poznamenal, že tato úroveň supportu by mohla u Solany vyvolat býčí obrat, pokud se udrží.

Solana spolu s dalšími altcoiny zaznamenala sníženou pozornost obchodníků, protože Ethereum se dostalo do popředí poté, co SEC schválila Spot Ethereum ETF. V důsledku toho se cena Solany během tří týdnů prudce propadla ze 187 na 141 dolarů, což představuje pokles o 24 %. Tento pokles se zhoršil v důsledku poklesu Bitcoinu pod 65 000 USD, což stáhlo Solanu dolů a otestovalo její support 200denního klouzavého průměru.

Martinez naznačuje, že dosažení této úrovně supportu 141 USD by mohlo v krátkodobém horizontu signalizovat obrat ceny. Sekvenční indikátor TD vydal pro Solanu SOL na denním grafu nákupní signál, což naznačuje, že by nyní mohl být vhodný čas na nákup tohoto altcoinu, který se začíná odrážet ode dna.

Sekvenční indikátor TD Sequential počítá počet období v trendu, přičemž 9 období značí pravděpodobný obrat. Po dvou po sobě jdoucích červených svíčkách se podle analýzy denního grafu zdá, že je SOL připravena vytvořit zelenou svíčku. To naznačuje potenciální býčí obrat.

Ne všechny signály TD Sequential však vedou k trvalému vzestupnému trendu. Pokud se Solana neudrží nad úrovní 140 dolarů, mohla by dále klesnout k dalšímu supportu na úrovni 130 dolarů. To poukazuje na rizika při obchodování. Nálada obchodníků ohledně směru vývoje Solany je rozdělená. Údaje společnosti Coinglass ukazují, že 49,05 % pozic futures na Solanu bylo v posledních 24 hodinách dlouhých, zatímco 50,95 % krátkých. Toto rozdělení naznačuje nerozhodnost obchodníků ohledně dalšího pohybu Solany.

Závěrem lze říci, že současná cenová akce Solany a úroveň podpory na 141 dolarech představují pro tuto kryptoměnu kritický okamžik. Analytik Ali Martinez a indikátor TD Sequential naznačují možný býčí trend, pokud se support udrží. Obchodníci by však měli být obezřetní před možným poklesem, pokud Solana klesne pod 140 dolarů. Pro určení pohybu ceny Solany v nadcházejících dnech bude klíčový také výkon Bitcoinu.

Přidejte komentář