Obsah stránek je pouze informativního charakteru, veškerá investiční rozhodnutí pečlivě zvažte, případně konzultujte s odborným poradcem.

Saturday, 5. October 2024

Nové možnosti pro britské investory

Virarosi

Bitcoin a Ethereum Spot ETF se po uvedení v USA dostávají i do Velké Británie.

    Kroky Britského Finančního Regulátora

    Britský finanční regulátor Financial Conduct Authority (FCA) učinil významný krok k vyrovnání Spojeného království s ostatními finančními centry v oblasti digitálních aktiv, když schválil první kryptoměnové ETP.

    Souhlas s Uvedením ETF

    Společnost WisdomTree Inc, přední firma v oblasti správy aktiv, oznámila, že obdržela od FCA souhlas s uvedením dvojice krypto ETP s pevným krytím sledující Bitcoin a Ethereum na londýnskou burzu. Tyto produkty by se mohly začít obchodovat již 28. května, uvedla společnost ve středeční tiskové zprávě.

    Očekávání na Trhu

    V samostatném prohlášení společnost Invesco Digital Markets rovněž potvrdila, že obdržela povolení pro Bitcoin ETP a očekává, že transakce budou zahájeny ve stejný den.

    Zájem O Další Kryptoměnové Produkty

    Řada dalších emitentů, včetně společností ETC Group, 21Shares a CoinShares, rovněž požádala o uvedení svých vlastních kryptografických produktů na britský trh. Na internetových stránkách FCA zobrazujících schválení byly ke středeční 12. hodině, kdy vypršela lhůta pro vstup do prvního dne obchodování, uvedeny nabídky společností WisdomTree, 21Shares a Invesco Digital Markets Plc.

    Omezení na Profesionální Investory

    Ačkoli všechny uvedené produkty budou přímo držet bitcoin nebo ethereum, budou k dispozici pouze profesionálním investorům podle pravidel stanovených FCA. To představuje přísnější postoj než ve Spojených státech, kde nová skupina Bitcoin ETF schválená v lednu nyní spravuje celkem 59 miliard dolarů.

    Přidejte komentář